الكبة الشامى أو الكبيبة|اطباق رئيسية
صفحة 1 من اصل 1
الكبة الشامى أو الكبيبة|اطباق رئيسية
ــــــــــــ (المكونــــــــات )ــــــــــــ
ربع كيلو لحم مفروم
برغل منقوع لمدة ساعه ويصفى جيدا من الماء
ملح / فلفل / بصلة متوسطة / نعناع أخضر
للحشو / لحم مفروم/
بصلة مبشورة أو مفرومة /
بهارات لحم مشكلة/
سماق مكنش عندى بس لو عندك هيحسن الطعم أكتر
فى البداية أنا موزنتش اللحم ولا البرغل عملتهم بالنظر فى ناس بتفضل اللحم يكون قد البرغل وفى ناس بتحب بتفضل البرغل يكون نص اللحم أنا عملت الوسط البرغل يكون تلات أرباع كمية اللحم يعنى لو كوباية لحم يبقى كوباية إلا ربع برغل
أول حاجة هنبدأ بعمل اللحمة المعصجة للحشو وطبعا كلنا شاطرين فيها بس نقول مش مشكلة فى حلة على النار نحط سمن وزيت أنا محطتش كتير نص معلقة سمن ونص زيت لما يسخنوا ننزل بمفروم اللحم وعلى نار عالية نستمر فى التقليب لحد ماتشرب مايتها وتحسى إنها هتتحمر هنا هنزل البصل المفروم والتوابل ونقلب وبعد شوية نضيف الملح ونغطى الحلة ومش هتاخد وقت 5 دقائق وهتكون إستوت
نحطها فى طبق ونسيبها تبرد ونحضر خليط البرغل واللحم
هو فى الأساس والأفضل إن اللحمة والبرغل والبصل يتفرموا مع بعض فى المفرمة على وشين بس أنا عندى كبة بس فعملتهم فى الكبة وبقوا جاهزين هنسيبهم يستريحوا شوية
هنحضر الحاجات اللى هنشتغل بيها جنبنا / اللحم المعصج / خليط اللحم والبرغل / زيت لدهن اليد قبل التشكيل
هندهن إيدنا زيت وناخد قطعة من العجين نكورها وبعد كده بواسطة الصبع نعمل تجويف فيها من المنتصف وونلف صوباعنا جوه العجين زى اتقوير الباذنجان بالظبط ونحاول نخليها زى القمع نهاية الطرف مدببة
هنحط الحشو ونقفل العجينة كويس ومن عند الطرفين نسحب العجين لبرة بحيث من المنتصف تبقى بيضاوية ومن الأطراف مدببة ورشة الزيت هتساعدك فى التشكيل كويس
بعد مانخلص الكمية نرصها فى طبق ونسيبها ترتاح فى التلاجة
بعد كده هنقليها فى زيت غزير ومنقلبهاش خالص إلا لما نحس إنها بدأت تحمر
وهنا لما بدأت تحمر
تقدم مع سلطة زبادى وكاتشب وبالهنا والشفا
الــــــــــــــــ1000ــــــــــــــــف هنـــــــا
للوصول الي منفذ الدردشة وتصفح جميع اقسام الموقع يرجا الضغط هنــــــا او زيارة موقعنا الجديد بالبحث في جوجل عن دردشة ساحر او الدخول المباشر من خلال الرابط التالي: http://sa7er.com
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ولظهور جميع روابط التحميل المباشره والاستمتاع بمزيا اخري يرجا التسجيل بالمنتدي اولا
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اول موقع عربي شامل
ساحر دردشة كتابية
موقع ساحر تحميل مباشر
تحميل برامج كمبيوتر برابط مباشر
مشاهدة وتحميل افلام اجنبي اون لاين رابط مباشر
مشاهدة وتحميل افلام عربي اون لاين رابط مباشر
مشاهدة وتحميل افلام هندي اون لاين رابط مباشر
اغاني تحميل واستماع مباشر
مسلسلات
القران الكريم كاملا برابط واحد مباشر
تفسير القران الكريم
تحميل واستماع ادعية والرقية الشرعية
الصحة واللياقة
العاب كمبيوتر كاملا
وصفات طبخ جديدة وصحية
وصفات حلويات جديدة قسم الحلويات
اسلاميات
منتديات
مقالات - مقالات اسلامية
العاب هواتف برامج وتطبيقات الجوال
جوال هواتف محمول
نغمات ورسائل للجوال والهواتف المحموله
كل ما يخص الايفون - ايفون
صور
تعارف
الشعر والخواطر
الاخبار اخر اخبار العالم
المراة والاسرة كل ما هو يخص المراه والاسرة العربية
الموضة والجمال
الابداع
الترفيه والمسابقات
حلول مشاكل الكمبيوتر والانترنت
وكل ما هو جديد تجده لدينا
http://sa7er.com
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مواضيع مماثلة
» فراخ محشية-اطباق رئيسية
» فراخ مشويه|اطباق رئيسية
» فراخ مشويه|اطباق رئيسية
» ورق عنب باللحمه الضان|اطباق رئيسية
» البفتيك والرز بالخلطة|اطباق رئيسية
» فراخ مشويه|اطباق رئيسية
» فراخ مشويه|اطباق رئيسية
» ورق عنب باللحمه الضان|اطباق رئيسية
» البفتيك والرز بالخلطة|اطباق رئيسية
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى